Studenten Hub

Studievereniging ID is dé plek waar studenten van de TU Delft samenkomen en ideeën uitwisselen. Het is een ruimte voor creativiteit en interactie.


De ruimte is multifunctioneel en wordt elke dag op verschillende manieren gebruikt. Het bestaat uit 350 vierkante meter werkruimte, die snel kan worden getransformeerd tot een café. Het is een open, actieve en uitnodigende openbare omgeving, die de hele dag levendig en gevuld is met studenten.

Image
Image

ID kafee kan honderden mensen huisvesten voor een feestje 's avonds en het is tegelijkertijd een praktische werkruimte gedurende de dag. Het podium aan de achterkant van de ruimte maakt een soepele overgang van de ene activiteit naar de andere mogelijk. De tafels en stoelen van donker multiplex en zwart staal zijn speciaal ontworpen om opgeborgen te worden onder het podium.

Image

Er is een duidelijke scheiding tussen ruimtes. De begane grond bestaat uit een open werkruimte waar studenten te allen tijde samen kunnen komen om te ontspannen of om te werken in een informele café-achtige omgeving. Op een nieuwe eerste verdieping zijn formele werkplekken voor het studentenbestuur en studentenverenigingen die besloten vergaderruimtes nodig hebben.

Image
Image

De ruimte heeft een unieke, eigen identiteit binnen de TU Delft.


Interactie en verbinding zijn essentieel voor ID. De kantoren van het studentenbestuur op de eerste verdieping zijn visueel verbonden met de begane grond door een glazen gevel om de interactie te behouden. De trap is een bijzondere element. De doorlopende balustrade is op maat gemaakt en geeft een industriële uitstraling. Om de bar extra te laten opvallen, zijn de muren, het plafond, de kolommen en de kozijnen in dezelfde grijze kleur geverfd.

Image
Image
Image

Het gebruik van één enkel element bepaalt de uitstraling en vestigt de aandacht van de kijker op het belangrijkste deel van de ruimte: de bar. De bar gaat over in de trap, die vervolgens over gaat naar de verdiepingsvloer. Op deze manier geeft dit ene element een unieke uitdrukking aan de ruimte.

Image
Image